26. kolo Slovnaft Extraligy mužov

20.11.2007 Celý región

ŠKP Aquacity Poprad - HKm Zvolen 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Góly: 22. Halaj (Buc), 45. Dora (A. Kroták), 55. Bambúch (Marcel Haščák), 55. Martin Segľa (Marek Haščák, A. Kroták) - 4. J. Čierny (Klouda, J. Kopecký)
Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše: Dora (Poprad) 10 min za narazenie zozadu
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: J. Konc - Mihajlo, Gajan
1515 divákov

Hokejisti spod Pustého hradu ešte v tejto sezóne Podtatrancov nepokorili. Kamzíci cestujú v dobre rozbehnutom vlaku, vyhrali štyri zápasy za sebou a nijako sa netajili pred dnešným zápasom, že chcú pokračovať v úspešnej jazde ďalej. Začiatok tomu však nenasvedčoval. Hostia využili už prvú presilovku, keď Jabrocký si odpykával trest. Gól akoby utlmil domácich, ktorí sa snažili vyrovnať. Ich útoky však pred Hudačekom nemali potrebný záverečný gólový dôraz, aj preto šance Krála, Haščáka, Jasovského a najmä Piataka v 19.min zostali nevyužité. Zvolen stále srdnato bojoval a Macejka s Cibuľom poriadne vystrašili domáceho Šimonoviča. Po prestávke hneď v úvode krížnou strelou zľava trafil domáci Halaj naprotivnú stranu brány a vyrovnal. Zvolenčania v strednej časti hry väčšmi dobiedzali pred Šimonovičom, ktorý zle vyzerajúce akcie riešil s prehľadom. Nazmar vyšla aj snaha domácich, aj preto do druhej sirény už nepadol gól. Do záverečnej časti sa z prvého útoku dostal do brejku domáci Král, no opäť dopadol bez úspechu Od 44 min hral Poprad presilovku o dvoch hráčov, v ktorej bol úspešný Dorom a viedol 2:1. Záverečná snaha súperov priniesla ďalšie gólové úspechy v 55 min domácim Bambúchovi a Ma. Segľovi v rozpätí 14 sek a bolo rozhodnuté. Diváci potleskom vyprevádzali po piatom víťazstve v rade svojich hráčov.

František Hossa, tréner Popradu: "Bolo to náročné stretnutie a chlapcom musím poďakovať hoci daktorým by sa dalo aj dačo vytknúť. V závere sme hrali na triu útoky, lebo išlo o riziko posielať mladých do rozhodujúcich okamihov. Zvolen si fyzicky kvalitný súper a hoci nás to stálo veľa síl, mám radosť z víťazstva. Boli sme úspešnejších v presilovkách a dobre sme sa zase proti ním bránili. Mužom na mieste bol góĺman Šimonovič. "
Ladislav Svozil, tréner Zvolena: "Výsledok zápasu je pre nás veľmi krutý. Bol to výborný zápas s množstvom osobných súbojov. Poznali sme silu Popradu, je to mužstvo hrajúce s dôrazom, ktoré nám nedalo veľa priestoru. Zlom nastal za stavu 3:1 pre domácich, my sme neskórovali. Myslím si, že sme pod Tatrami nesklamali a odviedli dobrý výkon. Záver síce nevyšiel, ale nehrali sme odovzdane, hoci to pre nás dopadlo zle. "

MsHK Žilina - SkiPark MHK Kežmarok 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Góly: 34. Kudrna (Jánoš) - 22. Škovira (S. Pavličko, Sadiki), 44. Šechný (Slaninák)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: L. Havel (Žilina) na 10 min za nešportové správanie
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Halecký - Grečko, Gašparík
2600 divákov

Úvodná tretina vyznela gólovo naprázdno, aj keď miernu prevahu si udržiavala Žilina, čo dokumentoval aj väčší počet vyslaných striel na bránu. V 2. min sa domáci Jánoš ocitol úplne sám pred hosťujúcim brankárom, ale ani nadvakrát ho neprekonal. O pár sekúnd neskôr neprekonal Klempu ani tvrdou strelou spomedzi kruhov Kontšek. V 5. min nevyšla Žiline nádherná akcia na jeden dotyk: po osi Tvrdoň - Sivák - Jánoš posledne menovaný nedočiahol na puk pred prázdnou bránou. Hostia prvýkrát vystrelili do priestoru brány až v 14. min z hokejky obrancu Strapka. V druhej tretine išli už v jej úvode do vedenia hostia, keď využili prvú presilovú hru a v 22. min Pavličko nastrelil puk pred Ottossona, ktorý ešte šikovne tečoval Škovira. Po inkasovanom góle sa dostal pred Klempu Tvrdoň, no hosťujúci brankár jeho technickú strelu k pravej žŕdke betónom vyrazil. V 30. min predviedol domáci Krajči peknú individuálnu akciu, no po jeho strele zazvonila spojnica Klempovej brány. V 34. min domáci vyrovnali, keď dokonale využili presilovku piatich proti trom a dobre chytajúceho Klempu od modrej čiary prestrelil obranca Kudrna. V závere druhej časti mohol posunúť do vedenia hostí Drotár, ale Ottosson bol pozorný. Aj úvod do tretej tretiny vyšiel lepšie hosťom, keď Šechný zachytil zle vyhodný puk Žilinčanov a strelou švihom nedal Ottossonovi šancu. Po inkasovanom góle sa snažil po peknej zasekávačke v obrannej tretine hostí prekvapiť Klempu Jánoš, ale ten mal svoj deň a jeho šancu zneškodnil. V 49. min si v presilovej hre hosťujúci obranca Strapko nakorčuľoval pred žilinskú bránu, ale z voleja Ottossona neprekonal. V 56. min sa snažil vyrovnať najskôr Stantien, keď po jeho strele vznikol závar pred Klempovou bránou a následne Sivák prudkou strelou z ľavej strany trafil len hruď hosťujúceho brankára. V 60. min korčuľoval na Klmepu úplne sám domáci Jánoš, ale prekonať sa mu ho nepodarilo. V záverečnej power-play domáca Žilina zavrela hostí pred vlastnú bránu, ale vyrovnania sa nedočkala.

Vladimír Hiadlovský, tréner MsHK Žilina: "Dnes videli diváci bojovný hokej z oboch strán. Hráči odovzali na ľade všetky sily a nemôžem nikomu vytýkať nedostatok snahy. Škoda našich nepremenených šancí, z ktorých sme nedali góly a ostali sme opäť bez bodu. "
Ján Vodila, tréner SkiPark MHK Kežmarok: "Vedeli sme, že Žilina musí na domácom ľade bodovať, a tým smerom sme pripravovali aj mužstvo. V úvodnej tretine sme odolali tlaku Žiliny a v druhej časti sme dali pekný úvodný gól. Aj keď sme v presilovke piatich proti trom inkasovali vyrovnávajúci gól, povedali sme mužstvu, že musíme byť naďalej trpezliví. Podarilo sa nám streliť aj víťazný gól a zaslúžene sme zvíťazili. "

MHK 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin 1:2 (1:0,0:1,0:1)
Góly: 26. M. Droppa (Kriška, Richard Huna) - 13. L. Říha (Vantroba, Klepáč), 36. L. Říha (M. Beran)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, navyše: Važan (Martin) 5+DKZ (hra vysokou hokejkou)
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:1
rozhodovali: Pavlovič - Tvrdoň, Orolin
1075 divákov

HK Ardo Nitra - Dukla Trenčín 3:4 po predĺž. (2:3, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 4. M. Štefanka (Vozdecký, Gálik), 6. Kmeč (Ľ. Kolník), 57. R. Lukas (T. Chrenko) - 11. Kollár (Radulay), 19. Kollár (V. Kútny), 19. Marek Haščák (Pardavý), 65. V. Nemec (Malinský, Čacho)
Vylúčení: 3:7 na 2 min
presilovky: 2:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Ország - J. Junek, Mullner
2448 divákov

Slovan Bratislava - HC Košice 3:4 po predĺž. (2:2, 0:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 3. Sersen (Kapuš, Kropáč), 6. Lažo (Hreus, Uram), 53. J. Kováčik (Lažo) - 16. I. Droppa (Weissmann, S. Gron), 20. P. Bartoš (I. Droppa, Juraj Faith), 42. I. Droppa (Špilár, P. Bartoš), 63. Juraj Faith (P. Bartoš)
Vylúčení: 8:6 na 2 min, navyše: Kropáč na 10 min za nešportové správanie - M. Bartánus na 5 min + DKZ za podrazenie a zranenie protihráča
presilovky: 3:2
oslabenia: 0:0
rozhodovali: D. Konc - M. Novák, Mašík
7010 divákov
 

Vyberte región